måndag 23 maj 2011

Recept - Rimbobullar

Ingredienser:
40 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
75 g smält smör
2 dl strösocker



Gör så här:
Rör ut jästen och lite av mjölken i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig deg.
Kavla ut den till en rätt stor, fyrkantig platta, ca 1/2 cm tjock. Skär plattan i mindre fyrkanter på ca 8x8 cm.
Rör ihop fyllningen och lägg lite på mitten av varje fyrkant. Vik in hörnen mot mitten, nyp ihop och lägg dom med skarven neråt i pappersformar. Låt jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur.
Grädda bullarna i 250 grader i 5-10 minuter. Pensla med smält smör och rulla dom i strösocker när dom gräddat klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar